torsdag 11 mars 2010

Jag ser ut som en städerska och ska på bal i helgen, gör det mig till Askungen?

FIKA DEL 1
Evy, mormors bästa väninna ringer och frågar om hon kan komma över och dricka en kopp kaffe med mig och mormor. Evy berättar för mig över telefon att hon försöker leva mer hälsosamt och att hon inte vill att jag tar fram kakor. Jag plockar istället fram frukt och nötter på köksbordet. Evy dyker upp ganska snart och vi ropar in mormor till köket, och efter en stund kommer hon och slår sig ner.

Jag- Jag och Evy tänkte att vi skulle vara lite hälsosamma så vi har frukt istället för kakor.
Evy- Ja, men ni behöver ju inte äta frukt bara för att jag gör det.
Jag- Jag vill också ha frukt, jag tycker att det är en bra idé. Vill du ha en kaka istället mormor?
Mormor ser ut som att jag har gett henne den dummaste och onödigaste frågan någonsin (och när jag tänker efter så gjorde jag kanske det också) och utbrister.
Mormor- Men vad tror du!
............................................................................

I helgen begav jag mig till Stockholm för att operera ögonen, när jag skulle checka in på malmös flygplats träffade jag en människa som verkligen hade fel jobb.
Det var väldigt lite folk på flygplatsen. Jag checkade in mig själv i en av sas apparater och när jag fått min biljett utskriven stod det att jag skulle lämna min väska vid disk 41. Väl vid check-in disken var det praktiskt taget bara 4 andra människor i hallen, två passagerare och två personal. Jag hade en människa framför mig i kön, och sen stod det en annan passagerare som fick hjälp vid disk 42. Kvinnan som fick hjälp vid disk 42 blev snabbt klar, och tanken slog mig att jag kanske kunde checka in min väska där också, men när jag sökte ögonkontakt med kvinnan som satt bakom disken så tittade hon bara bort, så jag stod kvar. Efter ett tag hör jag.
"Har du problem?"
Det var kvinnan vid disk 42 som irriterat och trött pratade till mig.
Jag- Jag väntar på att lämna väskan.
Kvinnan- Det kan du göra här också.
Så jag gick dit. Tyvärr var jag för paff för att göra något i stunden, men i mina tankar har jag uppfostrat kvinnan en hel del gånger!

När det gäller mina ögon så är de ganska bra. Det blev en annan, smärtsammare operation än planerat men det skulle vara bättre i längden. Som tur var har jag en snäll bror som tog väldigt bra hand om mig under helgen. Vi upptäckte att det är krångligt att komma på något vettigt att göra som inte involverar synen. Det bästa vi kom på var att lösa korsord och äta. När korsordet var färdigt fanns bara äta kvar, vilket resultearde i att vi delade på 1,3 kg ravioli till lunch, men syskonen Norling gillar ju att äta så vi var inte missnöjda.

FIKA DEL 2
Efter några koppar kaffe kommer vi in på tema bal. Jag ska nämligen på bal på kalmars nation i helgen. En tillställing som heter Minstaste kroppskakan, vilket firas vartannat år då storaste kroppskakan inte äger rum.

Från hemsidan
Storaste Kroppkakan är Kalmar nations egen bal. Namnet kommer av att man just äter kroppkakor och får kroppkakemedaljer. Det är en otroligt glad tillställning där det bland annat tävlas om vem som kan äta flest kroppkakor. Rekordet innehas för närvarande utav Markus Johansson som lyckades klämma i sig 20.5 kroppkakor under balen 2003.
Balen hålls vartannat år så de chanser man får att gå på balen skall man ta. Efter middagen så är det som vanligt dans med efterföljande sexa och disco. Ta chansen och häng med de alltid så trevliga kalmariterna på Storaste Kroppkakan.


Eftersom jag inte får sminka mig pga ögonoperationen, så känns frisyren ganska viktig, så jag frågade Evy och mormor om frisyr-tips.
Evy- Ska du ha det uppsatt eller utsläppt?
Jag- Eftersom jag inte får sminka mig känns det bättre att ha utsläppt hår, men jag tänkte dra tillbaka håret lite.
Jag släpper ut mitt hår ur toffsen för att visa hur jag hade tänkt, men innan jag hinner rätta till håret som är alldeles ruffsigt efter att ha spenderat x-antal timmar i toffs, får mormor luft.
Mormor- Du ser ut som en städerska
Jag- Ser jag ut som en städerska?
Mormor- Nej det sa jag inte.
Jag- Jo det sa du visst det!
Mormor- Nej.
Jag- Vad sa du då?
Mormor- Jag sa något annat, men inte städerska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar