onsdag 28 april 2010

Jag är rädd för att min pojkvän ska mörda mig, mormor är rädd för att få slut på sin choklad.

Försommaren har kommit till skåne. Så i söndags tog jag fram och tvättade av alla utemöbler och planterade blommor som moster hade köpt. Som pricken över i satte jag även upp den lilla sverigeflaggan som var och varannan svensk stuga brukar ha vid farstukvisten.
Morfar var väldigt nogrann med flaggningen, dvs hur flaggan skulle vikas, vilka tider på dygnet den fick hänga uppe och han glömde aldrig en flaggdag.
Jag har för mig att små sverigeflaggor får hänga framme året runt, men efter att höra mormors reaktion följande morgon är jag tveksam.
Mormor tittar ut genom fönstret, ser flaggan och frågar-
Är det flaggdag idag?
Jag- Nej jag satte upp den igår för att göra trädgården sommarfin.
Mormor- Jaha.
Mormor tittar sedan bort, när hon åter igen (efter högst en minut) tittar ut genom fönstret säger hon.
Mormor- Är det flaggdag idag?

På nationen är det full fart. Vart fjärde år är det nämligen lundakarneval. Temat för årets karnelval är "Rätt och Fel KarnaVEL". Nästan hela lund är med och jobbar gratis på karnevalen, och själv är jag med i festmästeriet som ska jobba i det största öltältet på karnevalsområdet.
Nationerna ser till att ha öppet under karnevalsdagarna och för att marknadsföra sig själva har även nationerna ett tema. De flesta nationerna väljer ett tema oberoende vad karnevalen har valt, men Kalmars har spånat vidare på "Rätt och Fel Karnavel" och ska annordna "Kriminalkarneval". Vi ägnade en grillkväll åt att fundera på vad vi skulle kunna göra på bakgården under Karnavelen. Ett förslag var att man ska sälja kroppsvisiteringar för 10 kr/st. Det gjordes även svartvitrandiga tröjor för barpersonarlen att ha på sig. Själv tyckte jag att det skulle vara passande att hänga upp snaror i trädet, men jag tror inte att kuratelet vågar göra det.

Det har även annordnats en lek på temat Kriminalkarneval som börjar natten mellan 30 april och 1 maj, och håller sedan på till 28 maj. Den heter mördarleken och går ut på att alla som har anmält sig för att vara med får en lapp med en annan deltagares namn som man ska försöka mörda. Man kan mörda sitt offer på tre sätt.

PISTOL- Man ska ta en bläckpenna, sikta denna mot sitt offer, klicka pennan och samtidigt säga "pang, du är död!" Man måste vara ensam med sitt offer när man skjuter honom/henne. Om någon annan skulle se händelsen dör den som sköt istället.

KRYPTONIT- Man översaltar sitt offers mat eller dryck när denne inte ser, när offret känner den överdrivna saltsmaken är han/hon ute ur spelet.

BREVBOMB- Man får sitt offer att öppna ett brev med texten"Pang, du är död". När offret läser detta måste denne anmäla sin död till lekledaren. Detta tror man kan vara lätt att undvika, men tydligen har det i liknande lekar skickats blommor till offer, som har öppnat det lilla kuveret för att se vem det är från, när de blivit dödade.

När man har dödat sitt offer får man dennes lapp med dess offer istället.
Lekledaren ser till att alla deltagare får sina offer enligt en stor cirkel, så att när någon får sitt eget namn på offerlappen har alla andra dött och leken avslutas. Den som har dödat flest vinner.

Imorgon ska jag till expen och hämta min lapp och jag är väldigt spänd, speciellt eftersom Ragnar också ska vara med, så om vi båda är tillräckligt duktiga kommer någon av oss så småningom få den andra som offer, så jag funderar på om vi ska ta ett uppehåll i vår förhållande tills leken är över.

I några veckor nu har jag och några andra kalmariter haft teknikträning inför nationernas dragkamp som kommer äga rum i lundagård sista april. Vi är förmodligen den enda nationen som har förberett oss så pass mycket, men det beror mycket på att vi har en sponsor som bidrar med dragkamps-skor (dvs kängor med stålhätta runtom hela skon) Sponsorn är en drygt 90 årig gubbe vid namn Paul, som själv deltog i dragkampen för kalmars nation på 30-talet.

Idag var sista teknikträningen. När vi skulle dela upp gruppen på mitten för att öva mot varandra så var vi udda antal, tränaren satte då en till i det andra laget, men de verkade ändå inte nöjd och sa "Ja men ni har ju en norrlänning"

Efter träningen hade Paul köpt massor av bakelser för drygt 2000 kr. Man kan se det som en snäll gest, men jag tror att det ligger lite taktik i det hela, för det är ett kännt faktum att kalmars största motståndare är Wermlands nation, och inte för att dom kan sin teknik, utan för att de i regel är tjocka och tunga.

På fredag är alltså dragkampen. Vi ska ladda upp med sillafrukost på nationen och sedan gå ner och tävla. Tjejerna och killarna tävlar för sig, 5 åt gången i varje lag. Eftersom vi är fler än 5 tjejer så kommer jag förmodligen vara ett av tjejlagens ankare, vilket innebär att man är den som drar längst bak och ropar takten.
Efter vi har vunnit kommer vi ha champangelunch på kalmars, och senare på kvällen är det sittning

I måndags kom Evy över och drack en kopp kaffe, och självklart var mormor glad över att se sin vän, men hon var ganska dåligt på att visa det.
Jag- Här Evy, ta en chokladbit.
Evy- Ja det gör jag gärna.
Mormor- och du bara vräker i dig!

Trots kommentaren hade vi en väldigt trevig fika. Efter någon timme reser sig Evy för att gå hem.
Mormor- Ja, jag ska nog också gå snart.
Jag- Vart ska du gå?
Mormor- Jag ska gå hem ...så ser hon på mig att hon sagt något tokigt och fortsätter försiktigt.. eller ska jag inte det?
Jag- Vart är du nu då?
Mormor säger försiktigt, som ett barn som inte riktigt kan läxan
- Hemma hos dig?
Jag- Nej det här är ditt hus
Mormor- Jaha, ja.. jag kan ju stanna ett tag till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar