måndag 15 februari 2010

Status Quo och brist på servetter

Jag aldrig haft en lektion som liknar den jag hade i fredags.
Min kurs består av två delkurser. Del 1 är inriktad på grammatiken och del 2 på kommunikation, den delen har vi i halvklass. Vi började med del 2 förra veckan. I fredags fick vi ha vår första föreläsning med Brahim, en av lärarna. Innan lektionen börjar sitter jag och mina kompisar i grupp b och pratar när grupp a passerar och har precis avslutat sin lektion. De kommer fram till oss och deras sinnesstämning kan bäst beskrivas som hysterisk och nervös lycka. De får ur sig att ha ser till att alla får stå längst fram o presentera sig på arabiska och att han inte pratar svenska, och inte mycket engelska (det kan vara så att han pratar grymt bra engelska, men han väljer att mörka om det). Jag blir nervös och hysterisk jag med, fast på ett posetivt sätt. När jag blir nervös på ett posetivt sätt kan jag inte sluta le. Från det att jag satte mig på min plats tills jag slutade lektionen 2 timmar senare, satt jag och log krampaktigt. Intensivt, pinsamt, roligt, lärorikt.

Idag passade jag på att ha lite kvalitetstid med mormor. Det finns tre saker som gör mormor lycklig.

På tredje plats : Korsord
På andra plats : Prata/titta på snygga män, gärna italienska eller dyl
På första plats : Prata om/äta godis/bakelser/kakor

Igår nämnde jag att det snart var fettisdag att vi skulle äta semla. Hela mormor smälte ihop i ett leende (nästan bokstavligen för hon sjönk ner i fotöljen, log med hela ansiktet och mmm'ade i några sekunder.)
Eftersom vi redan hade ätit godis och det inte fanns några snygga män i närheten så plockade jag fram ett korsord. Det gick ganska bra för oss, men efter en timme av kryssande hade både jag och mormor svårt att få fram något mer ord
.
Lilly- Vad är det här då? "De slet i jordbruket", det börjar på stat....
Mormor- Stat..US QUO!

En kort stund efter det hörs att hemtjänsten är på ingång. Mormor blir nästan lite rädd.
Mormor- vem är det som kommer nu?
Lilly- Ja du, vem är det som kommer nu?
Mormor-Men säg! jag blir ju nervös!
Lilly- Jag gissar på tomten eller hemtjänsten.
Mormor- Jag tror den första!
Lilly- Tomten?
Mormor- Nej den andra menar jag

I Lund finns världens "coolaste/fräckaste/yngsta för sin ålder" busschaufför. Jag har åkt med honom två gånger i rad. Första gången i Söndagsnatt när jag var på väg hem från träning. Han är en ca 64 åring med kulmage, och då menar jag KULmage för hans mage är egentligen inte jättestor, men verkligen formad som en stor kula, mer kula än gravidmage! Han har hela underarmarna tatuerade (han ser till att ha skjortan uppkavlad så att det syns) sen har han svarta svettband runt handlederna och 4-5 ringar på hand föreställande örnar och dödskallar. Självklart lyssnade han på tecno och rock. Han är en sån där gubbe som alla lågstadiepojkar vill ha som sin morfar, men absolut inte som morfar till killen de precis retat.

En dag sitter jag och mormor och äter päron vid bordet, när mormors päron nästan är slut lägger jag fram min servett på bordet och säger att hon kan lägga skruttet på den. Mormor lutar sig då sakta fram och spottar ut päronbiten hon har i munnen på servetten.
Lilly- Vad gör du?
Mormor fnissar till.
Mormor- Jag garnerar, med päron, har du aldrig gjort det?
Och så fnissar hon lite till, så låter hon den päronbiten ligga där, och istället äter hon upp skruttet.
Mormor börjar sedan berätta något om någon, men mitt i meningen tystnar hon och bara tittar på mig, jag fortsätter titta på henne och väntar på fortsättningen. När det varit tyst i några sekunder skrattar hon och säger.
Mormor- Du tittar på mig som om jag vore en idiot.
Jag bryter ihop och skrattar åt situationen i några sekunder, det gör mormor med. Efter vårt skrattanfall försöker jag återknyta till hennes berättelse.
Lilly- Ja men fortsätt nu med det du skulle säga!
Mormor- Sa jag något?

Hon upptäcker istället att hon kladdig om fingrarna. Hon spanar lite omkring sig men torkar sedan försiktigt av sig på duken.
Lilly-Torkar du av dig på duken?
Mormor fnissar till igen.
Mormor-Nej jag bara rättar till fransarna på den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar