lördag 16 januari 2010

Maskulinum är ett kön, som har mycket högre lön.

Igår kväll när jag kom fram så sov mormor redan o jag ville ju så klar inte väcka stackarn, men jag kunde inte varva ner så jag öppnade skafferiet, skannade igenom allt o skulle precis stänga det igen när jag fick syn på en vinflaska med en klump gjord av aluminiumfolie som kork, förmodligen kvar sen jul men det sket jag i, vin behövdes o därmed basta.

Klockan var halv 1 o halva glaset var tömt. Ca 2 cl sprit simmade bröstsim o plaskade i mitt blod o jag hade lyckats övertala mig själv att jag visst kunde uppskatta andra vintyper än castillo de gredos och umbala, när jag plötsligt ser lampan utanför mormors sovrum tändas. Jag var verkligen inte påverkad, men mormor brukar bete sig som om hon fått i sig både en o två flaskor vin när hon vaknar mitt i natten. Jag sänkte ljudet på tvn o satt blixtstilla. Jag ville inte att denna gamla kvinna med lättare alzimers skulle vakna mitt i natten o hitta sitt barnbarn som egentligen bor 83 mil bort sittandes i vardagsrummet.
Mormor fick syn på mig o kom ut o konverserade en stund. Hon skulle tydligen hitta kläder att ha på sig, för hon skulle på studiebesök på kyrkan med de andra människorna som bor här i huset o tar upp all plats. Jag följde med i hennes fantasivärld o hennes fantasiplaner, fast jag lyckades ändå få henne att inse att klockan var 1 på natten o det bästa vore att somna om ändå

Igår kväll hade jag satt larmet på min mobil på kl 9. När klockan ringde imorse hade jag velat skratta mig själv upp i ansiktet, för det fanns inte en chans i helvetet att jag skulle gå upp då. Jag försökte inte ens. Jag sket i snooze o tröck av alarmet. Om jag inte hade varit så trött så hade jag lett nöjt när jag åter igen hamnade i vågrätt läge.
4 timmar, en kopp kaffe, en skål yoghurt o tre aladdin-praliner senare var jag vid liv.

Jag sitter just nu i ett kaos, mitt i att ta bort massa bilder på folkdräckter från väggarna o böckerna som tar upp all plats i lådorna. Böcker med namn i versaler som skriker ut titlarna för att inte bli just sådana böcker som ligger i lådor o glöms bort, titlar som "NORRLAND i färg- in colour- farbig dargestellt- en couleurs", "LOMMARYD i våra hjärtan", "Föunderligt och Märkligt"och min favorit, "HYLANDS HÖRNA, ABC BOK". Här är några exempel ur boken.

B- Beatles är en sorts orkester, vars frisör har tatt semester.
G. Glesbygd är en trist miljö, ensam får man stå i kö.
M-Maskulinum är ett kön, som har mycket högre lön.
Ä- Älgen ensam satt och log, i en sönderskjuten skog.

Nu har jag 30 minuter tills dörren larmas, så dags för en promenad om det ska bli någon överhuvudtaget.

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Jag blir så lycklig. äntligen lillydarling! älskar gamla böcker av typen "kvinnlighet - att stå vid spisen med barnet på armen i väntat på mannen" saknar dig i järvsö. men kom för guds skull inte hit! massa kärlek från owe

    SvaraRadera